Revista de Ciencias Sociales ISSN Impreso: 0482-5276 ISSN electrónico: 2215-2601

OAI: https://revistas.ucr.ac.cr/index.php/sociales/oai
ALMORZANDO EN UN BANCO EN SANTIAGO DE CHILE: ANÁLISIS DE LA ORGANIZACIÓN Y REGULACIÓN SOCIAL DE LA COMENSALIDAD INSTITUCIONAL
PDF (Español (España))
HTML (Español (España))
ePUB (Español (España))

Keywords

CHILE
OCCUPATIONAL SOCIOLOGY
WORKER
WORK ENVIRONMENT
ORGANIZATIONAL CULTURE
SOCIOLOGÍA LABORAL
TRABAJADOR
AMBIENTE DE TRABAJO
CULTURA ORGANIZACIONAL

How to Cite

Concha González, B., Alfaro Figueroa, J., & Giacoman Hernández, C. (2018). ALMORZANDO EN UN BANCO EN SANTIAGO DE CHILE: ANÁLISIS DE LA ORGANIZACIÓN Y REGULACIÓN SOCIAL DE LA COMENSALIDAD INSTITUCIONAL. Revista De Ciencias Sociales, (161). https://doi.org/10.15517/rcs.v0i161.35062

Abstract

This article explores the commensal practices of employees who have lunch at a bank in Santiago, Chile, in order to understand and characterize the way in which shared food is developed in work contexts. The fieldwork was carried out mainly during the month of July 2015 and included observations and informal interviews. The results show that the practices of institutional commensality are strongly regulated and modeled by the organizational context.

https://doi.org/10.15517/rcs.v0i161.35062
PDF (Español (España))
HTML (Español (España))
ePUB (Español (España))

##plugins.facebook.comentarios##

Downloads

Download data is not yet available.