Variación anual de la composición química del aceite esencial de Lippia Alba (Verbenaceae) cultivada en Costa Rica
DOI:
https://doi.org/10.15517/lank.v0i0.7960Keywords:
Lippia alba, Verbenaceae, aceite esencial, cromatografía de gases, carvona, limoneno, essential oil, GC-MS analysis, carvone, limoneneAbstract
Se estudió la variación anual de la composición química del aceite esencial de las hojas de Lippia alba (Verbenaceae), forma dulce, que crece en la región tropical húmeda de Costa Rica, utilizando cromatografía de gases capilar (CG) y espectrometría de masas (EM). Los constituyentes mayoritarios del aceite son carvona (62,44 - 67,55%) y limoneno (20,77 - 24,95%).Downloads
Download data is not yet available.
Downloads
Published
2006-12-01
How to Cite
Ciccio, J. F., & Ocampo, R. A. (2006). Variación anual de la composición química del aceite esencial de Lippia Alba (Verbenaceae) cultivada en Costa Rica. Lankesteriana: International Journal on Orchidology, 6(3). https://doi.org/10.15517/lank.v0i0.7960
Issue
Section
Articles
License
According to the Open Access policy promoted by the University of Costa Rica, all the papers published by Lankesteriana are licensed under the Creative Commons copyright and can be downloaded free of charge. The journal holds copyright and publishing rights under the CC BY-NC-ND 3.0 CR license.
Before the publication of the materials submitted by the author(s) in LANKESTERIANA, the author(s) hereby assign all rights in the article to the Lankester Botanical Garden.